Kennel

van Altnaharra

 

 

 

Copyright Kennel van Altnaharra - IL design . Alle rechten voorbehouden

Welkom op de website van Kennel van Altnaharra.

 

Uit de hand gelopen hobby ???

 

Onze eerste Tibetaan Precious v. d. Zegse Heide, gefokt door Jan en Nel Luyks, deed in 1991 haar intrede. Na verschillende jaren van zoeken en informatie verzamelen werd zij onze nieuwe huisgenoot. Het heeft ongeveer 18 maanden geduurd voordat zij ons, met vallen en opstaan, had geleerd om met een Tibetaan om te gaan. Na Precious deed Daisy  v. d. Zegse Heide haar intrede dit was voor haar een stuk makkelijker, wij waren al opgevoed. Jammer genoeg hebben wij haar al jong af moeten geven. Een jaar later kwam er een reu bij Hooch Ni a Soechavati, gefokt door de familie Reusen. Daarmee was het begin van onze fokkers loopbaan een feit. De naam van Altnaharra ( sinds 1973) stamt nog uit de tijd, dat wij Cairn Terriërs fokten. Altnaharra is een Cairn ( berg/heuvel) in Schotland.

 

Na dat onze Precious besloten had dat zij Hooch wel als partner wilde kregen zij in 1995 hun eerste nest. Waarvan Andor en Alena wel de bekendste zijn, allebei Multi Kampioen net als hun ouders. Ook de andere nakomelingen van Precious en Hooch,  Rowena, Himavan, Hera  hebben  hun sporen op de shows verdiend en verschillende titels gehaald.

 

Verschillende  nakomelingen van Precious en Hooch hebben hun weg gevonden naar andere liefhebbers in binnen en buitenland.  Ook die behaalden goede resultaten op shows.

 

Matsang is van de tweede generatie. Zij is een dochter van Alena, net als Indra en Arada. Ook hebben wij in onze kennel een zoon van Alena onze Blixy. De vader van Indra, Arada en Blixy is Tong Tong van de Zegse Heide. De vader van Matsang is Saipal Galant. Matsang is ook Multi Kampioen en heeft het zelfs gepresteerd om in Lausanne  Groep 2 te winnen.

 

Van Andor hebben wij ook verschillende kinderen in onze kennel rondlopen, dit zijn Bargamo, Pradesh en  Benares zij hebben als moeder Savita Ni A Soechavati. Bharat is ook van Andor maar heeft Danda van Tanggula-Shan als moeder. Bharat is de enige Tibetaan in onze kennel die zijn diploma EG 1 heeft gehaald . Tevens  heeft Bharat in 2003 Rasgroep 2 gewonnen op de winner te Amsterdam en  Blixy deed dit Bharat een jaar later na door ook de Rasgroep te winnen op de winner te Amsterdam.   

 

Ook ons Bargamo is een trotse vader van onder andere Santi. Welke op zijn beurt de trotse vader is van ons Dakhari en Wodan. Dakhari is inmiddels moeder geworden van een zestal pups, waarvan er vier nog steeds deel uitmaken van ons gezin: Eragon, Anora, Saphira en Morgan.

Alles loopt in en uit ons huis, het is een echte roedel. Reuen en teven hebben ieder hun eigen plaats. Precious is overleden op de respectabele leeftijd van 14,5 jaar, Alena is 14 jaar en een maand oud geworden. Shanti is nu het hoofd van de roedel.

 

Het showen van onze Tibetanen op tentoonstellingen in binnen- en buitenland  is de hobby van Rens en Ilona. Waarbij het voor Rens een uitdaging is  om steeds met een jonge, liefst zelf gefokte, Tibetaan de eerste plaats te bereiken.

 

Het fokken van Tibetanen is een familie aangelegenheid. Iedereen in ons gezin is erbij betrokken en zet zich in voor een goede socialisatie van de pups. De pups groeien op in huis tussen de grote honden.  Opmerkelijk is het feit, dat als de pups geboren zijn de reuen veel waakzamer zijn dan normaal. Ze waken echt over hun nageslacht.  Als de pups eenmaal buiten rond lopen liggen de grote honden strategisch de wacht te houden. Meestal houden wij  elk fok seizoen 2 pups, omdat wij de ervaring hebben, dat dit in de roedel een stuk makkelijker is. De pups hebben elkaar om mee te spelen en laten de grote honden meer met rust.

 

Onze hobby is misschien enigszins uit de hand gelopen maar wij zouden de Tibetanen voor geen goud willen missen.

 

Rens, Niesje en Ilona Lodders

Welcome